10% kassakorting* 😱

Grote voorjaarsopruiming. OP=OP!

Wist jij dit al over Pokémon kaarten?

Wist jij dit al over Pokémon kaarten?

Tim Bakker |

Sinds de komst van Pokémon kaarten in 1996, zijn ze niet meer weg te denken onder fanatieke verzamelaars. Miljoenen kinderen over de hele wereld verzamelen en ruilen de verzamelkaarten. Elk jaar worden er nieuwe sets en edities op de markt gebracht, waardoor het er niet naar uit ziet dat Pokémon ophoudt. Waarom zijn Pokémon kaarten zo populair? Lees hier verder.

Wist jij dat Pokémon kaarten eerst op de markt werden gebracht door de maker van Magic! The Gathering (hierna Magic! genoemd) kaarten? Wizards of the Coast (hierna Wizards genoemd) heeft de eerste Magic! kaarten in 1993 op de markt gebracht. Het was alleen maar logisch dat zij ook Pokémon kaarten in 1996 op de markt zouden brengen. In 1999 in de Verenigde Staten alleen al zijn er 400.000 Pokémon Booster Packs verkocht, 10x zoveel als Wizards had verwacht.

Wizards of the Coast

In 2003 zou een nieuwe afdeling van Nintendo, The Pokémon Company, de productie van Pokémon kaarten overnemen. Echter ging dit niet geheel vlekkeloos. In september 2003 lagen er zelfs Pokémon kaarten van Wizards en The Pokémon Company in de schappen. In december 2003 was er dan toch een overeenkomst gesloten waarbij The Pokémon Company de productie van de verzamelkaarten overnam. 

Fun Facts

  • Sinds 1999 zijn er al meer dan 22 miljard Pokémon kaarten verscheept in 76 verschillende landen in 10 verschillende talen;
  • Hoewel Pokémon kaarten in eerste instantie zijn gemaakt voor het kaartspel, wordt het eerder gebruikt als ruilkaarten;
  • Elk jaar wordt de Pokémon World Championship georganiseerd. Hierin spelen fanatiekelingen het Pokémon kaartspel tegen elkaar. In 2018 werd het toernooi gehouden in Nashville, Verenigde Staten.
  • Sneasel en Slowking zijn 2 Pokémon kaarten die niet gebruikt mogen worden tijdens officiële evenementen, omdat deze kaarten te sterk bleken te zijn.
  • Pokémon kaarten zijn in Saudi Arabië verboden, omdat ze daar van mening zijn dat Pokémon symbolen te maken hebben met Israël en kinderen pijnlijk kunnen zijn voor kinderen.
  • "Shadow Lugia" is de sterkste Pokémon kaart die er is. Deze is uitgebracht als Jumbo-kaart (grote afmeting Pokémon kaart), en wordt waarschijnlijk alleen voor promotie gebruikt.

Duurste Pokémon kaart

De duurste Pokémon kaart die er is, is een "Trophy Pikachu No. 1". Deze kaart is gewonnen door de winnaars van het eerste officiële Japanse Pokémon Toernooi in 1996. Er wordt gezegd dat deze kaart een waarde heeft van maar liefst €120.000. Een Pokémon kaart weegt over het algemeen 2 gram. De prijs van 2 gram goud heeft een prijs van €67,32 (op 30 juli 2018). Dit betekent dat deze kaart 1.783 keer zo duur is als goud! Lees ons andere blog over Duurste Pokémon kaarten ter wereld.

Trophy Pikachu No. 1

Rhydon

De allereerste Pokémon die ontworpen is, is niet Pikachu of Charizard. Rhydon is de allereerste Pokémon die ontworpen is door de Japanse illustrators en vormgevers Sugimori en Nishino. Het idee voor Pokémon was om ze een dinosaurus uiterlijk te geven. Hier kan je Pokémon zoals Rhydon, Lapras en Clefairy bijvoorbeeld in terugvinden. 

Rhydon

Dit was het weer met leuke feitjes over Pokémon kaarten! Heb jij nog leuke feitjes? Deel het met ons in een bericht hieronder!

Laat een reactie achter