Duurste Pokémon kaarten ter wereld!

Duurste Pokémon kaarten ter wereld!

Sinds 1996 zijn er duizenden Pokémon kaarten op de markt verschenen. Nu 22 jaar later, zijn er nog heel veel fanatieke verzamelaars over de hele wereld. Er zijn een aantal kaarten die elke verzamelaar wel zou willen hebben. Deze kaarten zijn zo gewild, omdat er maar een paar gemaakt zijn!

1. Trophy Pikachu No.1

Niet een Charizard, maar een Trainer kaart uit 1996 is de zeldzaamste en duurste kaart uit Pokémon. Deze kaart is zo zeldzaam, dat er maar 4 van zijn gemaakt! Op deze kaart is een Pikachu te zien, die een trofee vasthoudt. Deze kaarten waren gewonnen door de 4 winnaars van het eerste officiele Japanese Pokémon Card Game Official Tournament. Deze kaart is zo zeldzaam, dat hij nergens te vinden is. De waarde? Die is helaas niet bekend. Deze kaart is nog niet eerder gekocht door een verzamelaar. Vast heel duur!

Trophy Pikachu No. 1

2. Pikachu Illustrator

Na de Trophy Pikachu, is de zeldzaamtse kaart van Pokémon de Pikachu Illustrator. Op deze holo kaart is een Pikachu afgebeeld met een pen en penceel. Deze kaart is uitgereikt aan de winnaars van de CoroCoro Comic Illustration Contest in januari 1998. Er zijn in totaal 39 van deze kaarten geproduceerd, echter bestaan er momenteel nog maar 20. 10 daarvan zijn in perfecte conditie! In november 2016 heeft een van deze kaarten maar liefst $54.970 opgebracht! Dit is bijna €45.000! Op een vorige veiling in 2000 heeft een van deze kaarten $23.000 opgebracht, dat bijna €19.000 is. Met dat geld zou je een gloednieuwe auto kunnen kopen.

Pikachu Illustrator

3. Holo Shadowless 1st Edition Charizard

Meer bekende kaarten onder de Pokémon fanaten is de Base Set collectie. Dit is de eerste set van Pokémon dat het grote publiek bereikte. De nummer 4 van 102 uit deze collectie, is de bekende Charizard. In de eerste productie van deze set, waren printfouten op de kaarten. De schaduw rechtsonder de karakter waren niet afgedrukt, aldus worden deze kaarten "Shadowless" genoemd. Deze fout was echter snel gecorrigeerd, waardoor er maar enkele Shadowless kaarten zijn geproduceerd. De zeldzaamste van deze kaarten is een First Edition Charizard. First Edition wil zeggen de eerste serie productie van de collectie. De waarde van deze kaart op de markt kan oplopen tot $12.000! Dat omgerekend bijna €10.000 is!

Holo Shadowless First Edition Charizard Base Set

4. Tropical Mega Battle 2001

De Tropical Mega Battle kwam op de markt in Hawaii, en er zijn maar 12 kaarten gemaakt. Hierdoor zijn deze kaarten heel moeilijk te vinden. Deze kaart kan maar liefst $10.000 opbrengen, dat overeenkomt met €8.138!

Tropical Mega Battle 2001

5. Pre-Release Raichu

Tot slot de Pre-Release Raichu kaart. Net zoals de Tropical Mega Battle, kan ook deze kaart maar liefst $10.000 opbrengen! Het is nooit officieel bevestigd door de producent van Pokémon kaarten, maar er wordt gezegd dat er maar 10 van zijn gemaakt. Deze kaarten waren gegeven aan medewerkers, vrienden en familie.

Pre-release Raichu

Dit zijn momenteel de 5 duurste kaarten op de Pokémon markt. Misschien wel even handig om nog eens jouw Pokémon kaarten op de zolder af te stoffen, en te kijken of een van deze kaarten in jouw collectie zit.


13 reacties

 • Mees

  Hoi ik ben mees en heb een paar Pokemon kaarten gevonden. Ik zou graag willen weten wat de waarde ervan is.
  1. Ninetales 8/101 2006
  2. #41 zubat gen1
  3. Squirtle 64/100 2006
  4. Pichu 59/106 2005
  5. Squirtle 63/102 gen 1
  Alvast bedankt want op elke website zeggen ze weer iets anders en ik vind u wel betrouwbaar.

 • jesse

  hoi, ik heb een japanse kaart van porygon-Z lv X en het is 1st edition… ik zou graag willen weten wat de waarde van deze kaart is?

 • lian

  ik heb de hele generation set en evolution en fates collide wat is de waarde hier van

 • TCG Online

  Hoi Shelley! Die is zeker wat waard :). Als de kaart zich in goede conditie bevindt is het al snel €300 a €500. Het ligt er ook maar net aan wat iemand er voor wil geven ;).

 • Shelley

  Hoi! Ik heb een pikachu met rode wangen zonder schaduw E3. Is dit wat waard? Ik krijg gemixte signalen vanuit internet! Groetjes Shelley

Laat een reactie achter

x