Wij vinden het erg belangrijk om rekening te houden met het milieu. Als webshop heb je een grote invloed op de producten en stoffen die in het milieu terechtkomen vanwege de pakketten die verstuurd worden. Daarom kiezen wij bewust voor milieuvriendelijke producten die makkelijk gerecycled kunnen worden. Daarnaast hebben wij ook voor producten gekozen, indien ze in de natuur terechtkomen, dat ze makkelijk en snel afbreken. 

Verpakkingsdozen

Alle verpakkingsdozen die wij gebruiken voor het versturen van bestellingen zijn gemaakt van karton. Wij maken gebruik van verpakkingsdozen die geschikt zijn voor de brievenbus of als pakket. Al deze dozen bestaan volledig uit karton.

Verpakkingstape

Als verpakkingstape hebben wij bewust gekozen voor een papieren verpakkingstape. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken als je onze verzenddozen bij het oud papier aan straat wil zetten, omdat deze volledig uit papier & karton bestaan. De afbraaktijd van onze papieren verpakkingstape is ongeveer een halfjaar. Wist jij dat de afbraaktijd van een plastic verpakkingstape 10-20 jaar is?

Verpakkingslabel

Sinds augustus 2019 hebben wij een A6 labelprinter. Met deze labelprinter printen wij al onze verzendlabels op A6 formaat. Hierdoor bestaan onze verzendlabels volledig uit papier. De verzendlabels worden bedrukt met behulp van laser, hierdoor hebben wij ook geen afval van inktcartridges. 

Facturen & folders

Al onze facturen en folders zijn gemaakt van papier. Hierdoor hebben ze een snelle afbraaktijd en kunnen ze bij het oud papier worden gezet.

Producten

Wij hebben producten waarvan de verpakking plastic onderdelen bevat. Wij vragen iedereen die deze verpakkingen van ons ontvangen om deze op een correcte manier te verwerken. Papier en karton bij het papierafval en de plastic onderdelen bij het restafval. Bedankt voor de medewerking!