Welke Pokémon kaarten met een printfout zijn er?

Sinds het begin van Pokémon met de Base Set in 1999 zijn er al veel Pokémon kaarten geproduceerd. Alle Pokémon kaarten worden aan de hand van een ontwerp geproduceerd. Toch komt het wel eens voor dat kaarten een afwijking hebben van het ontwerp. Deze kaarten zijn officieel op de markt gebracht door Pokémon, maar bevatten wel een zogenoemde printfout. In het Engels bekend als "misprints" of "error cards". Er zijn niet veel kaarten met een printfout, daarom zijn deze specifieke kaarten zeer gewild onder verzamelaars.

Base Set

De eerste set van Pokémon, de Base Set uit 1999, bevatte al kaarten met een printfout. De meest bekende kaart uit deze set is de "Red Cheek Pikachu".

TCG Online Pikachu Rode Wangen Prinfout Pokémon

Base Set Pikachu 58/102 "Red Cheeks"

Zoals je op de afbeelding hierboven kan zien heeft deze Pikachu rode wangen. Normaal gesproken werd deze Pikachu met gele wangen geprint. Door een printfout werd er een grote partij Pikachu's echter met rode wangen geprint. Deze kaarten werden in de markt gebracht. Al snel na deze productie werden de Pikachu's weer bedrukt met gele wangen. Hierdoor is de Pikachu met rode wangen een van de eerste en bekendste Pokémon kaarten met een printfout.

Een andere printfout in de Base Set was Vulpix. In de Base Set werd de HP van de Pokémon aangeduid in de volgorde "aantal HP". Vanwege een printfout in het Verenigd Koninkrijk werd de Vulpix kaart geprint als "HP 50". Omgedraaid met wat de standaard zou moeten zijn. In de 4e printreeks van de Base Set werd deze fout echter gecorrigeerd. Desalniettemin was de Vulpix met de printfout op de markt gebracht.

TCG Online Vulpix printfout HP 50

Base Set Vulpix 68/102 "HP 50"

Overige oude Pokémon Sets

Naast de Pokémon Base Sets, zijn er ook andere oude Pokémon sets met kaarten die een printfout bevatten.

Zo is er in de Jungle Set een printfout geweest met de 1st edition Electrode. Elke eerste editie Electrode uit de Jungle Set heeft de afbeelding van de Electrode uit de Base Set. Zoals je hier onder kan zien lijkt de Electrode uit de Jungle Set precies op de kaart uit de Base Set.

TCG Online Electrode Jungle Set Misprint Pokémon

De 1st Edition Electrode uit de Jungle Set vergeleken met de Base Set Electrode

De glimmende (holo) versie van de Electrode uit de Jungle Set bevat wel de juiste afbeelding. Later is de printfout gecorrigeerd en ziet de Jungle Set Electrode er uit zoals we het onderstaand kennen.

Jungle Set Electrode 18/64 zonder printfout

Uit de Team Rocket set zijn er ook enkele kaarten die een printfout bevatten. Zo was Dark Arbok perongeluk geproduceerd met met de cijfer 3 in het jaar 2000 - "©1999-23000 Wizards" in plaats van "©1999-2000 Wizards". Bij Dark Vileplume was afgebeeld dat de zwakte van de kaart "Fighting" is in plaats van "Fire" en wordt uitgelegd dat de aanval van Grimer "Poison Gas" de Pokémon in slaapt brengt in plaats van hem te vergiftigen.

TCG Online Dark Vileplume Team Rocket Printfout Pokémon

Dark Vileplume 30/82 met als zwakte Fighting i.p.v. Fire

Nieuwere Pokémon sets

Door de jaren heen zijn er heel veel Pokémon kaarten geweest met een printfout. Eigenlijk te veel om op te noemen. De meest recente printfout kwam uit de Ultra Prism set van Sun & Moon. 

De Cyrus Trainer kaart bevat de tekst "You can't play this card if you don't have any Water Pokémon or Metal Pokémon in Play." Dit was echter een fout in de text want je moet een Active Water of Metal Pokémon hebben om de kaart te kunnen spelen.

TCG Online Ultra Prism Cyrus Printfout Pokémon

Ultra Prism Cyrus 120/156 met een fout in de text

 Het beste hebben wij voor het laatst overgehouden. Er wordt gezegd dat dit de meest zeldzame first edition Pokémon kaart onder de printfouten is. Zo is er een Ivy Pikachu met een 1st edition logo, terwijl dit zonder de 1st edition logo moet zijn. Dit is een zeldzame kaart waarvan de kans is dat je hem krijgt in een Jungle Booster Box 1 op 10 is.

TCG Online Ivy Pikachu 1st Edition Pokémon Jungle Promo

Ivy Pikachu Promo 1st Edition

Heb jij ook Pokémon kaarten met een printfout? Laat het ons weten in een bericht hieronder!

Laat een bericht achter