Pokémon kaarten: is dat niet gokken?

Volgens de wet is er sprake van een kansspel (ofwel gokken) als er aan de volgende vereisten is voldaan: er is een spelelement, er is een inzet, er is kans op winst of verlies van de inzet en er is sprake van toeval. Je zou denken dat de aanschaf van Pokémon Booster Packs ook aan deze vereisten voldoet. Dit is echter niet het geval! Lees verder voor de uitleg.

Pokémon kaarten voldoen aan de vereiste van een spelelement en bij de aanschaf van een Booster Pack wordt er geld ingezet door de koper. Daarnaast is er de kans bij het openen van een Booster Pack om wel of geen zeldzame (lees dure) Pokémon kaart te krijgen. De kans om een zeldzame kaart te krijgen berust op toeval. 

Het klopt dat Pokémon kaarten onder de kansspelwet vallen, echter is er voor kaart- en gezelchapelsspellen zoals Pokémon, Magic! en Yu-Gi-Oh een uitzondering gemaakt. De reden hiervan is dat de koper van bijvoorbeeld Pokémon Booster Packs altijd kaarten krijgt, ook al zijn het kaarten die hij wellicht niet wil.

Wellicht dat er in de toekomst andere wet- en regelgeving komen omtrent ruilkaartspellen. Vooralsnog worden Pokémon kaarten niet gezien als gokken.

Wat is jouw mening hierover? Laat het ons weten!

Laat een bericht achter