Hoe herken je een neppe Pokémon kaart?

Pokémon kaarten zijn nog altijd heel erg populair onder verzamelaars. Sommige kaarten kunnen meer waard zijn dan een briefje van €50. Door de hoge waarde van sommige kaarten, zijn er ook oplichters die deze kaarten namaken en verkopen. Deze neppe kaarten hebben geen waarde. Gelukkig zijn neppe kaarten makkelijk te onderscheiden van echte kaarten. Deze blog zet de punten waar je op moet letten voor jou op een rijtje!

Uiterlijk

De eerste stap bij het herkennen van een neppe Pokémon kaart, begint al bij het uiterlijk. De kleuren van neppe  Pokémon kaarten tegenover echte Pokémon kaarten zijn vaak vaag of donker.

 

Hier is een vergelijking tussen een echte en neppe Camerupt kaart uit de Ex Crystal Guardians serie. Denk jij te weten welke kaart echt is? De kaart links is de echte. De kaart rechts heeft namelijk vage kleuren en is niet scherp geproduceerd. Dit kan je ook aan de achterkant van de kaart zien, zoals in het voorbeeld hieronder:

De kaart links heeft een duidelijk onderscheid in kleuren. Op de kaart rechts is een vage rand te zien, en het lijkt net alsof de kleuren vaag in elkaar overlopen.

Let er ook op dat de afbeeldingen en randen allemaal kaarsrecht lopen en niet uit verhouding zijn van de Pokémon kaart. Bij nepkaarten kunnen de randen scheef zijn afgedrukt of staat de afbeelding van de Pokémon scheef.

Gewicht

Vaak zijn neppe kaarten iets zwaarder van de echte kaarten. Dit is ook iets wat je eventueel kan opvallen bij het herkennen van een neppe Pokémon kaart.

Gevoel

Een nepkaart voelt over het algemeen glad aan. Als je over een echte Pokémon kaart wrijft gaat het niet zo vlotjes als bij een neppe kaart. Daarnaast is een neppe kaart ook makkelijker te buigen in vergelijking met een echte kaart. Een echte kaart wordt gemaakt van hard papier.

Probeer ook eens de afbeelding van een Pokémon kaart er af te halen? In veel gevallen lukt dit bij een neppe Pokémon kaart. De basis van de kaart en de afbeelding zijn op elkaar geplakt, hierdoor zijn deze ook weer makkelijk van elkaar af te halen.

Om helemaal zeker te zijn dat je met een neppe Pokémon kaart te maken hebt, is door het proberen te scheuren. Een echte kaart kan je niet zo gemakkelijk scheuren!

Inhoud 

Een van de laatste manieren om er achter te komen of je met een echte of nepkaart te maken heb, is door de kaart te lezen. Staan er spelfouten in? Komt de tekst niet overeen met de Pokémon op de kaart? Dan heb je ongetwijfeld ook te maken met een nepkaart!

In deze Stunfisk kaart staan onrealistische waardes en staat "cion" verkeerd geschreven.

Bij officiële Pokémon kaarten wordt Pokémon altijd met de "é" geschreven. In de Jigglypuff kaart rechts zie je de zin: "The Defending Pokemon is Now Asleep." Deze kaart is nep, aangezien Pokémon altijd op deze manier wordt geschreven.

Een handige tip is om altijd een echte Pokémon kaart mee te nemen, als je ergens Pokémon kaarten gaat kopen. Zo kan je altijd een vergelijking maken om er achter te komen of je met nepkaarten te maken hebt.

Heb jij al eens met nepkaarten te maken gehad? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

 

 

14 berichten

lyvia

lyvia

ik denk dat dit echt een betrouw baare website is!!!! want ik ben echt een heeeeeele groote pokemon fan. dus fijn om te weten :)

Cody Van de Sande

Cody Van de Sande

Ik heb een Charizard die 200 damage doet, echt of nep?

Pietje

Pietje

Ik heb een paar kaarten uit 1995 die een schijnend gouden laagje hebben met een soort scherven patroon. Echt of nep?

Anna

Anna

Ik heb een kaart waar pokemon niet op staat

van uffelen

van uffelen

ik heb een reeks van 35 KAARTEN van het jaar 2006 MET EEN SHYNING VAN een soort web van sterren er staat geen aan duiding van eventuele waarde,en komt niet voor in de collector guide van
ryan majeske weet er iemnd meer van deze kaarten? echt of vals

elis

elis

Ik vind het fijn om op deze betrouwbare website te kunnen bekijken of een Pokémon kaart echt of nep is want ik moet namelijk een surprise maken voor een jongetje in mijn klas, en ik heb sowieso echt wel het gevoel dat deze website vertrouwbaar is!✅

Len

Len

ik ben een hele grote Pokémon fan en ik niet zo goed lezen dus stuur een keer een berichtje met de inleiding .

Ik ben niet herkenbaar

Ik ben niet herkenbaar

Ik heb op marktplaats Pokémon kaarten gekocht maar ze waren allemaal nep👎🏻

Anoniemo

Anoniemo

Als er @jaartal Pokemon op neppe kaarten staat mag het Pokémon bedrijf dit aanklagen

Glenn Dhooge

Glenn Dhooge

Blijkbaar is het ook te zien aan het lettertype van “HP”, deze is anders bij neppe kaarten. Onlangs ook ontdekt dat link onderaan de kaart, het reeksnummer niet klopt/ gewoon weggelaten is. Op GX-kaarten zijn er ook andere kleuren, vaak zijn rood en blauw omgewisseld, bij celestrial storm kaarten toch, en staat “GX” dichter bij de naam i.p.v. bij de “HP”. Als er voorvoegsels bij de naam staan kan je het ook herkennen. Voorvoegsels staan altijd in het klein en de echte naam in het groot. vb. dusk mane necrozma: “dusk mane” moet in het klein zijn en “necrozma” moet in het groot staan. bij mijn valse gx-kaart is dit omgekeerd. Ook als je volledige pakjes koopt zit er nooit een code-kaart in voor online kaarten te verkrijgen

rosalie

rosalie

je kunt het volgens mij ook wel zien als je heel goed kijkt zit er een zwart randje in dan is het echt en bij de neppe is het niet een zwart randje en pokémon heeft besloten vanaf 2013 de jaartallen aan de zijkant te doen dus daar kun je het ook wel aan zien.

Kum

Kum

kocht laatst via marktplaats, zaten er ook neppe kaarten tussen. helaas weten de meeste zelf niet dat zij neppe kaarten hebben/verkopen.

Youri

Youri

Schuur ze als je 2 laagjes ziet is het echt neppe dan is het 1 laagje

Kevin Kok

Kevin Kok

ik hep ooit een kaart gehad van mijn nonkel, en daarop stond een koning en een hartje :p

Laat een bericht achter